Lemon Ricotta Blueberry Muffins

Screen Shot 2015-04-04 at 11.21.16 AM

If you give Mimi some blueberries, she’s going to want to bake something with them. She’ll probably head to the kitchen to see what ingredients she has, and realize she needs to use that lemon that’s been sitting in the fridge.  Seeing the lemon will remind her of summer and that time she had those delicious ricotta pancakes. So she’ll want to make lemon ricotta blueberry muffins. Just because that sounds delicious.  She won’t have any ricotta and since she’s already running low on butter and chocolate chips, so she’ll want to go to  Trader Joe’s for it.  She’ll probably bundle up in a puffy jacket and scarf to keep warm. She’ll step outside and realize that it’s finally sunny and a little warmer out. On the way, she’ll ask your opinion about different food topics and then stop mid-sentence because she’s going to be distracted by the cute dogs being walked. She’ll tell you about her two toy poodles back in Tokyo. This will remind her about the cherry blossom season back home in Japan.  She’ll explain what happens during cherry blossom season in Japan, with the blossom watching parties and the food. You’ll get to Trader Joe’s and shop for all the ingredients. As she passes by the fruit section, she’ll see a carton of blueberries.  And chances are if she sees the carton of blueberries, she’s going to want to bake lemon ricotta blueberry muffins with it.

Screen Shot 2015-04-04 at 11.21.07 AM

もしも、ミミちゃんにブルーベリーをあげると、彼女はきっとそれを使って何かを作りたがる。きっと何かを作りたがると、彼女は多分台所に行くだろう。台所に行ったら多分「レモンを使わないと」と思うでしょう。レモンを見たら、今度は夏を思い出すでしょ。夏を思い出すと前に美味しいリコッタパンケーキを食べた時を思い出すでしょう。それで、彼女はレモンリコッタブルーベリーマフィンに作ることに決めるでしょう。リコッタとバターや他の材料を買わないといけないから、きっと彼女はお買い物をしに行くでしょう。外はまだちょっぴり寒いからコートとマフラーを切るでしょう。外に出たら今度は犬を見て、彼女は自分の実家で飼っているトイプードルの事を話すでしょう。話してたら今桜の季節だと気付き桜を見たがるでしょ。でもニューヨークには、桜がないから、地下鉄を乗りながら花見の事を思い出すでしょ。スーパーにつくきっと色々な材料を買うでしょ。フルーツを通るとブルーベリーを見るでしょ。ブルーベリーを見ると彼女は多分レモンリコッタブルーベリーマフィンを作りたがるでしょ。

Ingredients:

-4 tbsp butter (1/2 a stick)

-1/3 cup light brown sugar

-1/3 cup granulated sugar

-2 eggs

-1/2 cup ricotta

-2 tbsp lemon juice

-2 tsp lemon zest

-1/2 cup milk

-2 cups AP flour

-1 tsp baking powder

-1/4 tsp baking soda

-1/4 tsp kosher salt

-1 carton blueberries

材料:

-無塩バター (大さじ 4)

-三温糖 (60g)

-グラニュー糖 (60g)

-卵 (2)

-リコッタ (125 g)

-レモンの汁 (大さじ 2)

-レモンゼスト (小さじ 2)

-牛乳 (118 g)

-薄力粉 (250 g)

-ベーキングパウダー (小さじ 1)

-ベーキングソーダ (小さじ 1/4)

-塩(小さじ 1/4)

-ブルーベリー

Directions:

  1. Preheat the oven to 350 ºF and spray a muffin tin with non-stick spray.
  2. Mix in the flour, baking soda, baking powder and salt in a separate bowl.
  3. Beat the butter and sugar until light and fluffy. Add in the eggs and beat until combined.  Add the ricotta, lemon juice and lemon zest and mix until well combined.
  4. Add about half the dry ingredients and mix until just combined, add half the milk and mix until just combined. Add in the rest of the dry ingredients and the milk and mix until just combined.  Don’t overmix. Overmixing will result in gluten formation and tunneling.
  5. Fold in the blueberries.
  6. Fill the muffin cups about 3/4 full and bake for 15 minutes or until a tooth pick inserted in the center comes out clean.

作り方:

  1. オーブンを170ºC予熱で温め、マフィンの型にバターを塗ります。
  2. 薄力粉、ベーキングソーダ、ベーキングパウダーと塩をよく混ぜます。
  3. バターと三温糖をよくかき混ぜます。卵を加えてまた混ぜます。卵が混ざったらリコッタ、レモンの汁とレモンゼストを加え、混ぜます。
  4. 薄力粉を半分加え混ぜます。牛乳を半分加え混ぜます。残りの薄力粉を全部入れ混ぜます。残りの牛乳を加え混ぜます。混ぜすぎに注意!混ぜすぎるとグルテンが発行し、マフィンは固く焼けます。
  5. ブルーベリーを入れ、スパテラで混ぜます。
  6. マフィンの型に入れ、15分焼きます。竹串で刺して生地が付いてこなければ完成。

And that’s it!

Hugs and puppies,

Mimi

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s