Cookie Monster Macarons

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I’ve seen these cookie monster cupcakes and macarons floating around pinterest and facebook, so I decided to try and make them. They were a little time consuming, but once you get some practice making the macarons, I think they’re definitely worth it.  I made them a couple of times now and each time they came out a little better. They came out so cute looking and I suppose if you didn’t make the cookies from scratch they wouldn’t be as time consuming.  I made the mini chocolate chip cookies from scratch using a regular chocolate chip cookie recipe and shaped them to be a perfect size for cookie monster.

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やっとまたマカロンを作ってみました。セサミストリートのクッキーモンスターのマカロンやカップケーキは良くネットで見て作りたいなと思ってたので、やっと作って見ました。クッキーモンスターの目や食べてるクッキーを手作りの物を使ったから、作るのに時間はかかったけど皆んながとても可愛いと言ってくれて美味しかった。何回かは作ってみたけどやっぱり可愛くて時々食べるのが勿体ないとも思ったけど全部友達と食べちゃいました。

So let’s get started!

Ingredients:

-60g egg whites (about 2 egg medium whites)

-60g almond flour

-110g powdered sugar

-20g caster sugar (or extra fine granulated sugar)

-3 drops blue food coloring

Ganache

-1/2 cup heavy cream

-5 oz chocolate chips

Decorations

-12 mini chocolate chip cookies

– White fondant (for eyes) or candy eyes

材料:

-卵白 (60g)

-アーモンドパウダー (60g)

-粉砂糖 (110g)

-グラニュー糖 (20g)

-フードカラー青 (3滴)

ガナッシュ

-生クリーム (110ml)

-刻んだチョコ (140g)

デコ

-チョコチップクッキー

– 目玉のキャンデー(candy eyes

Directions:

  1. Make the macarons first by whipping the egg whites until foamy, adding the caster sugar in three increments and whipping until the egg whites are stiff and you can flip the bowl upside down without the egg whites falling out.
  2. Add the blue food coloring and mix.
  3. Sift in the almond powder and powdered sugar and fold into the egg whites (about 45 to 50 folds). If your macaron batter resembles pancake batter, you overmixed it. It should fall off the spoon and slowly start to incorporate into the batter in the bowl.
  4. Pipe the macaron on parchment sheet covered baking sheets and let them sit for about 30 minutes to an hour until a skin forms.
  5. Bake the macaron shells at 300ºF for 10 to 15 minutes or until the macarons easily release from the parchment.
  6. While the macarons are baking, make the chocolate chip cookies (if not using store bought).
  7. Make the ganache by heating the heavy cream and adding it to the chocolate. Blend until smooth.
  8. Once the macarons are cooled, sandwich the ganache, and put the chocolate chip cookie between the two macaron shells and decorate the top macaron shell with cookie monsters eyes.  Again you can use store bought cookies or candy eyes.  I made the eyes using white fondant and the pupils with melted chocolate.

作り方:

  1. 最初にマカロンを作ります。卵白をミクサーで混ぜ、泡立てる。グラニュー糖を加えまた泡立てます。ボウルをひっくり返しても卵白がビクともしない状態になったら、青い色を入れ混ぜます。
  2. アーモンドパウダーと粉砂糖をふるって、卵白に加え、jの文字でゴムべらで混ぜます。jの文字を45回から50回ぐらい書きます。
  3. マカロンの生地を鉄板にパイプして、30分から1時間乾かします。マカロンに指を触れても生地がつかなかったらオッケー。
  4. オーブンを160ºCで10分から15分焼きます。マカロンが焼きあがったら、そのまま冷ませます。
  5. マカロンが冷めている間、チョコチップクッキーを作ります。これは、普通のチョコチップクッキーのレシピを使ってマカロンより少し小さめに焼きます。
  6. 生クリームを温め、刻んだチョコと混ぜます。
  7. 白いフォンダンとでクッキーモンスターの目を作ります。または、キャンデーの目を使います。
  8. マカロンが冷めたら、上のマカロンに目を溶かしたチョコでつけます。ガナッシュを下のマカロンに乗せて、クッキーを乗せ、目のついたマカロンで挟みます。

Hugs and puppies!

Mimi

2 thoughts on “Cookie Monster Macarons

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